Elektrisch rijden

Een elektrische auto gekocht of van plan er één aan te schaffen? Ook die moet natuurlijk opgeladen worden; tijd voor een laadstation dus.

Kees Leijnse, mede eigenaar van Leijnse Installatietechniek, rijdt al 5 jaar elektrisch. Destijds hebben wij het eerste door ons geïnstalleerde laadstation aan onze eigen loods gemonteerd. Op deze loods liggen 24 zonnepanelen, maar wij hadden daar eigenlijk weinig verbruik. Zodoende ontstond het idee om elektrisch te gaan rijden. Sinds 2013 hebben we  voor diverse klanten laadstations geïnstalleerd.

Uw veiligheid en bedrijfszekerheid van het laadstation staat bij ons voorop, wij maken daarom enkel en alleen gebruik van uitstekende materialen. Om uw veiligheid en de bedrijfszekerheid van uw installatie te kunnen waarborgen komen wij altijd ter plaatse kijken hoe de situatie bij u is. Een laadstation is natuurlijk een grote energie verbruiker, het is daarom belangrijk dat er goed bekeken wordt: of uw hoofdzekeringen/meterkast geschikt zijn, wat de lengte van de kabel is tussen laadstation en meterkast, welke maximale laadstroom ingesteld kan worden of zou het beter zijn te kiezen voor dynamic load balancing om te voorkomen dat uw hoofdzekering wordt overbelast als u uw auto oplaad op momenten dat er ook in huis veel vermogen wordt opgenomen. Een dynamic load balancing systeem is een slim systeem dat de laadsnelheid (laadvermogen) van de auto aanpast aan het verbruik in huis om overbelasting van de hoofdzekering te voorkomen. Het laadstation zal altijd achter een aardlekschakelaar worden geplaatst welke ook geschikt is uit te schakelen in geval van een DC-lekstroom van 6mA of hoger (indien deze niet in het apparaat is opgenomen).

De laadstations die wij installeren zijn van ‘The New Motion’ of ‘KEBA’. Dit zijn beide kwalitatief hoogwaardige producten met hun eigen voordelen. Welke het best bij u past, hangt af van uw wensen, infrastructuur van de elektrische installatie en of u bijvoorbeeld ook laadstroom wilt verkopen aan andere E-rijders.

Voor meer informatie over de laadstations, bekijk deze video eens of neem een kijkje op de websites van ‘The New Motion‘ / ‘KEBA‘.