Zonneboilers

De zon schijnt niet voor niets, of bij u nog wel?? U bent nu in ieder geval aan het juiste adres om ervoor te zorgen dat ook bij u de zon niet meer voor niets schijnt. 60% besparing op het aardgasverbruik op warmwater, dat wilt toch iedereen? Op zonneboiler systemen gelden momenteel ook zeer aantrekkelijke subsidie regelingen.

Leijnse Installatietechniek installeert al sinds 2004 zonneboilersystemen. In de periode van 2004 tot heden hebben wij zeer veel ervaring opgedaan in groot aantal verschillende projecten (van woonhuizen met 1 of 2 collectoren gecombineerd met een Nefit CV-ketel of warmtepomp, tot toiletgebouwen op campings met 12 collectoren gecombineerd met Nefit CV-ketel of warmtepomp).

Zonneboilers kunnen geplaatst worden op: plat dak, schuin dak (op dak), schuin dak (in dak).

Uw veiligheid en onze veiligheid staan bij ons voorop, wij maken daarom enkel en alleen gebruik van uitstekende materialen. Om uw veiligheid te waarborgen wordt er altijd ter plaatse gekeken hoe de situatie is, zaken als: het ontwerpen van het systeem op basis van uw warmwater verbruik en gelijktijdigheid, toepassing van juiste leiding diameters, geluidsarme installatie (geen getik vanwege het uitzetten van de leidingen), installeren volgens de systeemwijzer, maken van een deugdelijke dak doorvoer, gebruik van aansluit- en isolatiematerialen geschikt voor hoge temperatuur, controle of de vloer het gewicht van de boilers kan dragen, vereffenen van de solar leidingen, systeem vullen met een vul/spoel unit waardoor een vaak lekkende automatische ontluchter overbodig is en bij dit alles enkel gebruik makend van de juiste gereedschappen/meetapparatuur. Uiteraard komen ook wij aan het eind van de dag graag weer thuis, daarom zetten wij altijd een steiger over de volledige breedte van het werkvlak en zijn in het bezit van valbeveiliging die we gebruiken als de situatie dat vereist.

De zonneboilersystemen die wij installeren zijn van fabrikant Nefit, altijd in combinatie met een Nefit warm water toestel. Waarom de keuze voor Nefit? Kies voor zekerheid (Nefit laat je niet in de kou zitten), wij hebben vrijwel alle onderdelen van de verschillende ketels op voorraad waardoor we u altijd snel kunnen helpen. Ook gaan wij regelmatig op cursus bij Nefit en zijn premium partner, waardoor u bent verzekerd van kwaliteit. De Nefit zonneboiler systemen worden gevuld met glycol, een biologisch afbreekbare stof die pas bevriest bij temperaturen lager dan -25. Dit is een groot voordeel t.o.v. zgn. ‘leegloop systemen’, die gewoon met water gevuld zijn en dus kunnen bevriezen bij vorst (wanneer de boiler niet juist is geplaatst of een sensor kapot is). Dit is bij onze installaties dus nooit het geval. Praktisch gezien houdt dit voor u in dat u, ook bij vorst, kunt besparen omdat het zonneboilersysteem gewoon operationeel blijft. Als u vragen heeft over de werking van een zonneboiler systeem in een huisinstallatie, bekijk dan deze video eens.

Wilt u meer informatie of een begroting, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.