Zonnepanelen

De zon schijnt niet voor niets, of bij u nog wel?? U bent nu in ieder geval aan het juiste adres om ervoor te zorgen dat ook bij u de zon niet meer voor niets schijnt. Een PV systeem (zonnepanelen) verdient zichzelf tussen de 6 en 8 jaar terug, een goed renderende investering dus, gezien de verwachte levensduur van 20jaar.

Leijnse Installatietechniek installeert al sinds 2004 zonnepanelen en is sinds 2017 KvINL erkend zonnestroom installateur. In de periode van 2004 tot heden hebben wij zeer veel ervaring opgedaan in groot aantal verschillende projecten (van een woonhuizen met 10 panelen tot boeren schuren of campings met meer dan 200 panelen. Eigenlijk kun je wel zeggen dat er voor ieder dak of locatie een geschikte oplossing is om zonnepanelen te installeren.

Uw veiligheid en onze veiligheid staan bij ons voorop, wij maken daarom enkel en alleen gebruik van uitstekende materialen. Om uw veiligheid te waarborgen wordt er altijd ter plaatse gekeken hoe de situatie is, zaken als: het ontwerpen van het pv systeem met daarvoor geschikte software, kabelberekening, aansluiten van de omvormer op eigen eindgroep voorzien van 100 of 300mA aardlekautomaat, voor beveiligen aardlekschakelaars (indien noodzakelijk) of plaatsen van aardlekautomaten, vereffenen van het montagesysteem, het gebruiken van de juiste gereedschappen/meetapparatuur, beugelen van MC4 stekkers en het gebruiken van geschroefde montage i.p.v. de  van de klikhaak zijn bij ons standaard. Uiteraard komen ook wij aan het eind van de dag graag weer veilig thuis, dus daarom plaatsen wij altijd een steiger over de volledige breedte van het werkvlak en zijn in het bezit van valbeveiliging die wordt gebruikt indien de situatie dat vereist.

Wat betreft de omvormer topologie hebben wij een sterke voorkeur voor het SolarEdge systeem. Wij hebben gedurende de jaren vele verschillende types omvormers geïnstalleerd en zijn van mening dat SolarEdge de beste is. Naast de ervaring die wij hebben waaruit voor ons blijkt dat SolarEdge het beste systeem op de markt is, blijft SolarEdge innoveren door het ontwikkelen van producten en het uitbreiden van het assortiment richting accu technologie en ev laadstroom. In de nabije toekomst kan dit wel eens een groot voordeel zijn nu bekend is dat de salderingsregeling hoogstwaarschijnlijk vervangen gaat worden. Enkele andere grote voordelen van het SolarEdge systeem t.o.v. de conventionele stringomvormer zijn: hoger rendement, hogere veiligheid, langere garantie, uitstekende prestaties bij gedeeltelijke schaduwval op het systeem en monitoring op paneel niveau. Voor meer informatie over het SolarEdge systeem kunt u kijken op de website van SolarEdge of bekijk deze video eens.

Op de pagina hieronder kunt u de prestaties zien van mijn thuisinstallatie (ik heb zelf ook gekozen voor een SolarEdge installatie). Deze installatie bestaat uit een SolarEdge driefasen omvormer, 17 panelen met verschillende piekvermogens (restanten uit voorraad) en P300 optimizers. De installatie bestaat uit verschillende types panelen geplaatst op verschillende daken met verschillende hellingshoeken, dakdelen met schaduwval van de naastgelegen molen en een topgevel (een systeem als dit zou met een traditionele stringomvormer vanwege schaduw, verschillende piekvermogens van de panelen en verschillende hellingshoeken slecht functioneren, maar met SolarEdge is dit geen enkel probleem!).

Wilt u meer informatie of een begroting, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.