Laadpaal

Laadpalen

Heeft u een elektrische auto, een camping of B&B dan is een laadstation al snel een noodzaak. De installatie van een laadstation vergt echter wel de nodige kennis en kunde. Een elektrische auto opladen in een standaard stopcontact is niet slim, dit is een grote belasting op de bestaande componenten van de installatie, wanneer hier 1 slecht contact in zit resulteert dit in brand. Gelukkig is er dus de goede oplossing, het installeren van een laadstation dat perfect geschikt is om uw elektrische auto op een veilige manier te laden. Het laden van een elektrische auto gebeurt met relatief hoge vermogens (als u een beetje tempo wilt tenminste), de installatie dient hier geschikt voor te zijn, of te worden aangepast. Vanwege de relatief hoge stromen en in sommige gevallen de afstand tot de laadpaal vanuit de verdeler is een kabelberekening nodig. In woningen maar ook bij bedrijven wordt de huidige installatie soms al bijna aan zijn maximale gezekerde waarde gebruikt tijdens piekmomenten, u wilt dan natuurlijk niet dat de elektrische auto aangesloten wordt en de hoofdzekering springt. Gelukkig zijn hier allemaal oplossingen voor, en bent u bij ons aan het juiste adres om een geschikte, kwalitatief goede en veilige EV laad installatie aan te schaffen.

De nieuwste trend welke eraan komt is bi-directioneel laden, u kunt dan de batterij in uw elektrische auto gebruiken als opslag om te laden en ontladen wanneer uw woning of bedrijf energie nodig of over heeft. Wij verwachten erg veel van bi-directioneel laden in de nabije toekomst. Uiteraard dienen zowel de auto als het laadstation geschikt te zijn voor bi-directioneel laden. SolarEdge komt naar verwachting medio 2024 met een bi-directioneel laadstation op de markt, er komen ook steeds meer Elektrische auto’s op de markt welke geschikt zijn voor bi-directioneel laden.

Voor de aanleg van een nieuw systeem bent u bij ons aan het juiste adres. Onderhoud en storingen verhelpen doen wij uitsluitend aan door ons aangelegde systemen.

Wij werken uitsluitend met topmerken als: SolarEdge en Alfen