Warmtepompen en airco's

Warmtepompen, ze zijn niet meer weg te denken en zelfs verplicht in de nieuwbouw. Ook in bestaande woningen kunt u vaak een hybride of zelfs een all-electric warmtepomp integreren. Met een warmtepomp kunt u verwarmen en koelen. Koeling is heel erg comfortabel in de warme zomers. Een warmtepomp is echter wel altijd maatwerk, je hebt niet zoals bij een cv ketel hoog vermogen standaard beschikbaar. Het systeem dient dus in balans te zijn, bij voorkeur wordt er een warmteverlies berekening, koellast berekening, en een tapwater berekening gemaakt. Op basis van deze berekeningen kan dan een geschikte warmtepomp en afgifte systeem worden geselecteerd. In bestaande bouw is het afgifte systeem vaak een vast gegeven mits er flink gerenoveerd wordt. Om een goed rendement te halen heeft een warmtepomp een lage temperatuur afgiftesysteem nodig, denk aan vloerverwarming of bijvoorbeeld convectoren met ventilatoren (jaga). Kortom toch allemaal wel zaken waar u een expert voor wilt inschakelen. Wij hebben ervaring opgebouwd sinds 2017 met vele verschillende typen warmtepompen zoals lucht-lucht, lucht-water en water-water.

Een airco is eigenlijk een lucht-lucht warmtepomp, met een airco kunt u dus koelen en verwarmen. Het grote voordeel van een airco is dat het een systeem op zich is, je brekend de benodigde capaciteit en je installeert het. Een airco is dus onafhankelijk van bijvoorbeeld een bestaand warmteafgiftesysteem als radiatoren maar heeft wel alle voordelen van een warmtepomp zoals de gunstige COP waarde. Kortom heeft u een slecht geïsoleerde woning maar wel een dak vol zonnepanelen dan is een airco soms een goede manier om toch te verduurzamen, echter is het reduceren van warmteverlies natuurlijk wel belangrijk om op termijn toch uit te voeren.

Wij zijn BRL-100 gecertificeerd en al onze monteurs zijn in het bezit van een F-gassen certificaat, u bent dus verzekerd van een degelijke installatie.

Voor de aanleg van een nieuw systeem bent u bij ons aan het juiste adres. Onderhoud en storingen verhelpen doen wij uitsluitend aan door ons aangelegde systemen.

Wij werken uitsluitend met topmerken als: Nefit Bosch, Haier, Daikin, Nathan en Alpha Innotec